Ne Aramıştınız?

31 Mayıs 2020 Pazar

Korku Edebiyatının Usta İsmi; Shephen King

Stephen King
En sevilen korku yazarı hakkında:
 Stephen King, 21 Eylül 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğdu. Günümüzde  korku gerilim türünde akla ilk gelen hikâye ve roman yazarları arasındadır. Korku ve gerilim türünün en çok satan yazarlarındandır. En sevilen korku yazarı olmasında  gotik edebiyatını günümüzün popüler psikolojik gerilim, polisiye ve bilim kurgu türleriyle bir araya getirmesidir.  Çocukken tavan arasında bulup okuduğu korku türünde yazılmış bir kitap onu bu tür korku kitapları yazmaya teşvik etmiştir. (Hovord Phillips Lovecraf/ Amerikalı korku yazarı eserlerinde bilim kurgu ve korkuyu birleştiren ilk yazardır.)

  Yazmaya  beş altı yaşındayken çizgi romanlardan resim kopyalayıp kendi öykülerini oluşturmasıyla başlamıştır. Yazması konusunda sinemanın da etkisi vardır.Yetişkinler için roman yazmaya 1959 ‘da  başlamıştır. Altmıştan fazla hikâye ve roman yazmıştır. ( 43 roman , 8 öykü, 11 senaryo, 2 Yazma  Sanarı üzerine kitap yazmıştır.)2002’de kendini tekrar ettiğini düşünerek yazarlığı bıraktığını açıklamıştır fakat dayanamayıp tekrar yazmaya devam etmiştir. Yaşayan yazarlar arasında kitapları sinemaya en çok uyarlanan yazardır.( Yeşil Yol, Esaretin Bedeli...)  Esin kaynağı olarak yaşadıklarını “ya şöyle olsaydı” diye düşünerek ve okuduğu eserleri göstermektedir. Kurguda tutarlılığa fazlasıyla önem verir. Eserlerini oluştururken günde 3-4 saat çalışarak en az 6 sayfa yazmaya gayret gösterdiğini söylemektedir. Bu yönüyle  oldukça çalışkan ve yazmayı çok seven bir yazar olduğu aşikârdır. Yazarken alkol ve uyuşturucu kullandığı söyler ve artık bunları bırakıp yazarken sadece sigara  kullandığını belirtmiştir. Espirili
 1982 yılında başlayarak 2005 yılında sona eren “Kara Kule” isimli serisi popülerdir. İlk romanı “ Göz” en çok satanlar listesine girmiştir. Medyum, Mahşer, Sadist, Hayvan Mezarlığı  adında da kitapları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder