Ne Aramıştınız?

11 Ağustos 2017 Cuma

Geleceğin Kaderi "Güneş Enerjisi"



Geleceğin hatta bugünün bile gıpta ile bakılan en popüler enerjisi Güneş enerjisidir. Dünyaya hiçbir zararı olmayan bu enerji geleceğin alternatif enerji kaynağı olmayı şimdiden başarıyor insanlar elektrik faturası ödemek yerine evlerine Güneş panelleri taktırıyor, Ülkemizde bir çok adım atılmaya başladı umarız bu ülkemizin ve ekonomimizin faydasına olur ve de olacaktır.


Güneş'ten 1 saat içinde dünyamıza gelen enerji tüm insanların elektrik ihtiyacını karşılıyor peki bu Güneş enerjisini nasıl elektrik enerjisine dönüştüreceğiz?


-Bunun için en çok kullanılan polikristal ve monokristal şeklinde iki çeşit Güneş paneli bulunmaktadır. 
Her biri 100-400 W arasında elektrik üretmekte bu üretilen elektrik akülere depo ediliyor. Hala elektrik enerjisinde ulaşım da büyük oranda kayıplar yaşanıyor bu neredeyse üretilen elektriğin %30 civarında bilim insanları önümüzdeki yıllarda bu oranın iyice düşeceğine ve petrol kömür doğal gaz kullanımının sona ereceğini düşünüyor.

Dünyada gelişmiş ülkelerin aldığı bir çok kararla neredeyse Güneş görmeyen ülkeler bile ülkelerine Güneş paneli sistemleri kurmakta peki bunun nedeni nedir?

-Yapılan bir çok araştırmaya göre 2050 yılında petrol kaynakları tükeneceği için en basitinde Suudi Arabistan bile her tarafı Güneş panelleri donatmaya başlamıştır.



Geleceğin enerjisi "Güneş" bize bedavadan enerji üretiyor ve gelişen dünya artık Güneş enerjisine daha çok ilgi duyuyor. Bir sonraki konuda Güneş panelleri ile ilgili teknik bilgiler hazırlamaya çalışacağız güneş bu sıcak günlerde belki bizi bu yönden rahatlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder